Mag ik je wat vragen? Hoe stap jij je voordeur uit? Met welke ogen kijk je naar je straat, je buren, je buurt? Wat voel je? Voel je überhaupt iets of leef je op de automatische piloot?

En hoe denk je dat God naar je buurt kijkt? Wat voelt God?

Wat als we weer eens met Gods ogen naar onze buurt zouden kijken? Wat als we ons zouden realiseren dat Gods hart uitgaat naar onze buren en dat we niet voor niks wonen waar we wonen?

Wat als we weer allemaal beschikbaar zouden zijn voor wat God bij ons in de buurt, in de straat wil doen?

Communitas Nederland

Ga nog eens (in gedachte) bij je voordeur staan. ………….

Kijk eens (in gedachte) om je heen. ………..

Statistisch gezien wonen er tientallen (misschien wel meer) christenen binnen 300 meter van jouw voordeur. Hoeveel ken jij er? En hoeveel verschil maken jullie in jullie buurt?

Wij geloven dat God een plan heeft voor elke buurt in Nederland en dat Hij op zoek is naar mensen die beschikbaar zijn voor dat plan.

Communitas Nederland

Wat geloven we?

1. We geloven dat er in elke buurt in Nederland Christenen zijn die op deze manier naar hun buurt willen kijken, in hun buurt beschikbaar willen zijn voor wat God wil doen.

2. We geloven dat ze graag met andere christenen en met (nog) niet gelovigen in hun buurt de liefde van God willen laten zien en handen en voeten willen geven.

3. We geloven dat de (buurt)kerk te verdeeld is, omdat christenen zich helaas organiseren rondom hun traditie, doelgroep, muzieksmaak, specifiek theologische stokpaardjes of andere ‘comfortzones’ ipv het spannende (en wellicht oncomfortabele) avontuur aan te gaan van God en je naaste echt liefhebben, gewoon daar waar je woont.

4. We geloven dat als we weer net als Jezus gaan eten met mensen en gaan wandelen /optrekken met mensen, dat we relaties bouwen waardoor God heen zal werken.

5. We geloven dat God al in elke buurt aan het werk is (Missio Dei) en dat wij onze ogen mogen openen om Zijn hand te zien en daarin mee te gaan werken.

6. We geloven dat elk mens is geschapen naar het beeld van God (Imago Dei), dat elk mens enorm waardevol en mooi is en dat God ons door elk mens heen een stukje van Zichzelf wil laten zien.

7. We geloven dat elk mens (christen en niet-christen) tekort schiet, donkere kanten heeft en dagelijks Gods liefde nodig heeft en pas echte rust zal vinden naarmate hun leven meer met God wordt geleefd.


… en we geloven dat als je tot hier bent blijven lezen dat God al iets in je hart aan het doen is.

Doe je mee? Wil je beschikbaar zijn voor wat God bij jouw in de buurt wil doen? Meld je dan hieronder aan, neem contact met ons op, of probeer eens één van onze buurtoefeningen en laat ons weten hoe je ze ervaart.